DOZORRO-NEWS

Фірма, яку пов’язують з Олександром Шевченко отримала підряд на ремонт дороги на «Буковель»

26.07.2021 08:08

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області підписала черговий  договір із ТОВ «ПБС» в рамках проєкту «Велике будівництво». Цього разу компанія отримає підряд на ремонт автомобільної дороги державного значення Р-38 за 612,5 мільйонів гривень. За договором, підрядник проведе поточний середній ремонт 36,3 кілометра дороги від міста Богородчани до селі Гута. Окрім власне дороги умовами контрактупередбачено і оновлення мостів через річку Бистриця Солотвинська. Всього на автошляху їх 21. Завершити роботу планують до кінця 2022 року, інформує видання «Наші гроші. Львів»

Конкуренцію на торгах фірмі склало лише ТОВ «Автомагістраль-Південь» із пропозицією  на 440 тисячгривень дорожчою. Також на торги подавали ТОВ «ШБУ-77» і ТОВ «ДС Пром Груп», але тендерний комітет не допустив компанії через відсутність необхідних документів. Загалом в результаті аукціону на тендері зекономили 5,2% від очікуваної вартості.

Вимоги івано-франківських дорожників у цій закупівлі двічі оскаржували в Антимонопольному комітеті. Обидва рази зверталось ТОВ «ХХІ століття плюс». Перший раз фірма оскаржувала вимогу Івано-Франківської САД про наявність набагато більшої кількості техніки, ніж необхідно для виконання робіт. АМКУ задовольнив цю скаргу.

У іншому випадку «ХХІ століття плюс» поскаржилось на дискримінаційні вимоги стосовно фінансових показників: річний дохід учасника за 2019 або за 2020 рік мав бути не меншим, ніж 99% від суми очікуваної вартості цієї закупівлі, тобто 639 млн грн, а це обмежує кількість потенційних конкурентів. Однак, АМКУ заперечив доводи і постановив, що Івано-Франківська САД не перевищила у вимогах обсяг очікуваної вартості, а тому могла встановити такий критерій.

ТОВ «ПБС» зареєстровано в Івано-Франківську на Іванну Непик, проте реальним контролером підприємства вважають керівника курорту «Буковель» та екснардепа Олександра Шевченка. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання