DOZORRO-NEWS

Фірмі почесного консула Гвінеї замовили постачання цифрових ортофотопланів України

12.01.2021 08:37

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру за результатами тендеру замовила ТОВ «Авіаційний розрахунковий центр» цифрові ортофотоплани на 98,19 мільйонів гривень. Про це, з посиланням на ProZorro повідомляє видання «Наші гроші».

До 25 грудня 2020 року, тобто за три дні, підрядник мав поставити знімки з літаків, а також створені із цих знімків цифрові ортофотоплани масштабу 1:10000 території України площею 170 тисяч квадратних кілометрів. Це Київ, Київська, Черкаська, Кіровоградська, Чернівецька, Вінницька, Івано-Франківська, Хмельницька, Тернопільська і Закарпатська області. Враховуючи вимогу щодо актуальності знімків на 2019-2020 роки та надзвичайно короткий строк виконання договору, це може свідчити про купівлю готових знімків.

У підсумку вартість аерофотознімків становить 460 грн/км2, а ортофотопланів – 115 грн/км2.

ТОВ «Дефси» поскаржилось в АМКУ, що в Україні є лише одна кадрова та одна скануюча аерофотокамери, які відповідають вимогам тендеру. Проте адмінколегія вирішила, що скаржник не довів неможливість виконання вимог тендеру, і не задовольнила скаргу.

Столичний «Авіаційний розрахунковий центр» через ТОВ «Алгоритм Авіа» належить киянину Роману Челнокову. Він очолює Громадську спілку «Українське товариство виробників геопросторових даних» («Укргео»), засновниками якої є та ж «АРЦ», ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Престехсинтез» Анни Яковенко і ПрАТ «Авіакомпанія «Колумбус» тієї ж «АРЦ».

Челноков є почесним консулом Екваторіальної Гвінеї в Україні. «OCCRP» пов’язали його з росіянином Володимиром Кокорєвим, арештованим у 2015 році в Панамі за підозрою в розкраданні бюджету Екваторіальної Гвінеї. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання