DOZORRO-NEWS

Франківське управління Держпродспоживслужби з порушенням закупило дослідницьких послуг на понад 3 мільйони гривень

14.09.2018 09:34

За результатами відкритих торгів Головне управління Держспоживслужби в Івано-Франківську закупило дослідницьких послуг води, грунту, харчових продуктів, повітря, зливів з підприємств та інших показників, які впливають на екологію в області у Франківської регіональної держлабораторії. При цьому пропозиція учасника була такою ж, як і очікувана вартість – 3,05 мільйонів гривень. Загалом на цю суму лабораторія має провести близько 2 тис. різних досліджень по всій області, повідомляє «Центр громадського моніторингу та досліджень» з посиланням на сторінку закупівлі в системі ProZorro.

Єдиним конкурентом переможця торгів була Калуська міжрайонна державна лабораторія ДСУ з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, яка пропонувала надати свої дослідницькі послуги майже 1 млн грн дешевше - 2,19 млн грн. Причиною відхилення найдешевшого учасника стало те, що лабораторія не виконала всіх вимог замовника.

Експерти зауважують, пропозиція переможця торгів також мала значні відхилення від вимог закону й тендерної документації, а значить мала б бути відхилена. Зокрема, у пропозиції переможця не було довідки, яка б підтверджувала відсутність підстав відмови по ст 17 ЗУ “Про публічні закупівлі”. Лабораторія не надала копій жодного аналогічного договору, а також документів про проведення калібрування, чутливості засобів вимірювальної техніки та ряд інших довідок, які вимагались у тендерній документації.

“Центр громадського моніторингу та досліджень” наразі звернувся до управління Західного офісу ДАСУ в Івано-Франківській області з вимогою перевірити виявленні порушення, провести перевірку та зобов’язати замовника розірвати неправомірний договір.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання