DOZORRO-NEWS

Громадські експерти визначили Дніпропетровську ОДА «найпрозорішою» в застосуванні системи ProZorro

12.02.2018 20:11

За результатами дослідження проведеного ГО «Громадський контроль» Дніпропетровська облдержадміністрація визнана найбільш прозорою серед адміністрацій на ринку держзакупівель.

«Дніпропетровська ОДА перейшла на онлайн-покупки в ProZorro в серпні 2015 року. Зараз лідирує за кількістю завершених торгів серед усіх облдержадміністрацій і визнана найбільш прозорою на ринку держзакупівель. Зараз до ProZorro приєдналися понад 11 тисяч підприємців області. Виграючи тендери по всій країні, вони наповнюють бюджет Дніпропетровщини», - прокоментував результати дослідження голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко, інформує «Событие».

Активісти «Громадського контролю» склали рейтинг за чотирма критеріями: кількість закупівель, відсоток успішних торгів, співвідношення завершених тендерів та закупівель без конкуренції, кількість допорогових закупівель.

Цікавим є той факт, що тендери першої 5-ки рейтингу: Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Київської та Донецької ОДА за сумою коштів практично рівні закупівлям всіх інших областей. Це свідчить про правильно обрані пріоритети та активність влади на місцях, впевнені в «Громадському контролі».

Загалом У 2017-му році обласні та районні адміністрації України провели закупівель на 46 млрд грн.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання