DOZORRO-NEWS

Харківське АМКУ оштрафувало змовників на чверть мільйона гривень

22.03.2019 06:03

Харківське обласне територіальне відділення АМКУ за спотворення медичних торгів на Житомирщині оштрафувало підприємця Максима Костенка та його компанію ТОВ «Редмед» на загальну суму 272 тис. грн. Про це свідчить рішення Відділення від 14 березня, інформує видання «Наші гроші».

Йдеться про змову учасників двох аукціонів Житомирського обласного центру крові від осені 2017–зими 2018 року, у межах яких лікарі закуповували вироби медичного признання загальною очікуваною вартістю 481 тис. грн.

Під час проведення обох закупівель харківський підприємець Максим Костенко зробив найнижчі цінові пропозиції, які замовник відхилив. Менший підряд отримало ТОВ «Волес», а дорожчий – ТОВ «Редмед» з місцем реєстрації у Києві.

Дослідивши тенедрні пропозиції Костенка та «Редмеду» антимонопольникам вдалось з’ясувало, що учасники діяли узгоджено, зокрема завантажили свої конкурсні пропозиції в один день з невеликою різницею в часі із однієї і тієї ж платформи та використовуючи спільну IP-адресу, яка належала Олександру Шкляру. Крім того Максим Костенко представляв на торгах і себе, і конкурента, ТОВ «Редмед», співзасновником якого він є.

ТОВ «Редмед» засноване у серпні 2016 року. Уже в грудні того ж року компанія підписала через ProZorro. При цьому компанія тричі пересікалась із Максимом Костенком в якості ФОПа.

Саме Костенко є другим співзасновником та керівником «Редмеду». Ще половина статутного капіталу компанії належить Сергію Федякову.

Видання зауважує, раніше Максим Костенко працював у «Харківському обласному центрі служби крові». При цьому компанія «Редмед» отримала замовлень від цього Центру на 4,74 млн грн.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання