DOZORRO-NEWS

Харківські комунальники замовили молока у фірми пов’язаної із власною керівницею

28.01.2020 10:23

Харківське комунальне підприємство “Комбінат дитячого харчування” закупить майже на 13 мільйонів гривень молока у компанії “Надія-92”, пов’язаної із керівницею комунальників Надією Тимофєєвою. Про це повідомляє  “Слідство.Інфо” з посиланням на  ProZorro.

За умовами контракту фірма впродовж 2020 року має поставити до харківських шкіл майже два мільйони 200-грамових пакетів молока.

Журналісти зауважують, що комунальне підприємство безпосередньо пов’язане з фірмою-постачальником. Зокрема, в ухвалі Київського районного суду Харкова ідеться про те, що очільниця комунального підприємства Надія Тимофєєва раніше була засновницею та керівницею фірми “Надія-92”. Нині вона також є депутаткою Харківської міськради.  Крім того фірма-постачальник уже декілька років орендує складські приміщення у приватного підприємства “Грин+”, яким офіційно володіє Надія Тимофєєва.

Прикметно, що із вересня 2019 року поліція Харківської області веде розслідування у кримінальному провадженні щодо розкрадання бюджетних грошей на закупівлях, у якому фігурує Тимофєєва.

За даними слідства, директорка “Комбінату дитячого харчування” розкрадала бюджетні гроші, які у 2019 році виділили на закупівлю молочної продукції, риби та м’яса, а також послуг з організації харчування школярів. На думку слідчих, розкрадання відбувалося шляхом надання незаконних переваг на тендерах, а також через завищення вартості харчів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання