DOZORRO-NEWS

Харківський метрополітен без конкуренції віддав 72 мільйони фірмі яку підозрюють у фіктивному ремонті вагонів метро

24.01.2020 08:55

Компанія “Ваго-Рев”, яку поліція підозрює у фіктивному ремонті вагонів харківського метро на понад 700 мільйонів гривень, цьогоріч отримає ще майже 72 мільйони без конкурсу від того ж метрополітену.Цього разу фірмі планують заплатити за ремонт ескалаторів метро, повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на PzoZorro.

За даними видання повідомлення про намір укласти договір опублікували 20 січня. А відсутність конкурсу представники комунальники пояснили тим, що не було конкуренції і через це двічі доводилося скасовувати торги.

Як писав  раніше «Харківський антикорупційний центр», офіційне слідство підозрює “Ваго-Рев” у фіктивних ремонтах вагонів “Харківського метрополітену”, на які у 2016 році виділили більше 700 мільйонів гривень. Про це йшлося в ухвалі Київського районного суду Харкова від листопада 2018 року.

Фірма вказувала у документах поставки деталей від фіктивних підприємств, що, на думку слідчих, може свідчити про невиконання робіт. Також під час дослідження податкових накладних правоохоронці виявили, що “Ваго-Рев” взагалі не закуповувала деталей.

Харківські журналісти повідомляють, що “Ваго-Рев” входив до сфери впливу депутата Харківської міськради Максима Мусєєва.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання