DOZORRO-NEWS

«Харківський зоопарк» розірвав угоду щодо постачання «золотих фруктів» для тварин

19.04.2019 10:43

КП «Харківський зоологічний парк» розірвав угоду щодо придбання фруктів, який був укладений з ФОП Марченко Владлена Анатоліївна. Про це стало відомо з повідомлення на сторінці закупівлі в системі ProZorro. У документі йдеться про те, що сторони дійшли згоди, щодо розірвання цього договору, повідомляє «Харківський антикорупційний центр».

Видання нагадує, що на початку 2019 року Харківський зоопарк уклав на поставку фруктів, овочів, м'яса та зернових культур 4 договори з Владленою Марченко на загальну суму 10,95 млн.грн.

Виявилось, що ціни на фрукти та овочі, які придбав Харківський зоопарк, в 2-3 рази вищі за ринкові ціни та ціни, за якими придбали овочі та фрукти інші українські зоопарки.

Так банани у Харкові планували купувати по 95 грн./кг. Для порівняння Миколаївський зоопарк придбав банани в 3 рази дешевше - по 30,42 грн./кг. Крім того у харківський зоопарк купують помаранчі по 95 грн./кг (Миколаївський зоопарк - по 30,42 грн./кг), лимони - по 110 грн./кг (Миколаївський зоопарк втричі дешевше - по 35,55 грн./кг), горіх волоський - по 88,4 грн./кг (Миколаївський зоопарк в 2,5 рази дешевше - по 33,93 грн./кг).

Після публікації ХАЦ, СБУ відкрила справу щодо розкрадання бюджетних коштів співробітниками зоопарку.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання