DOZORRO-NEWS

Ініціатива CoST презентувала аналіз закупівель Львівської Служби автомобільних доріг

26.04.2017 18:08

Ініціатива CoST Україна презентувала результати дослідження особливостей проведення тендерів на проектування, ремонт, будівництво та експлуатацію доріг, що були проведені Львівською САД у 2016 році. Аналітиків ініціативу в першу чергу зацікавила різниця у проведенні торгів до та після запровадження системи «ProZorro», повідомляється на офіційному сайті організації. 

Як повідомляється у звіті протягом 2016 року Львівська обласна САД провела 92 закупівлі, рівень конкуренції під час яких становив менше 3-х учасників: 2,5 учасників до системи електронних закупівель та 2,7 учасників – після переходу на ProZorro.

Загалом темами дослідження стали кількість та загальна сума закупівель відсоток скасованих тендерів, недопущення учасників та необгрунтовані відхилення пропозицій, основні постачальники та підрядники. Усі ці показники аналізувались за період до та після впровадження ProZorro та у підсумку порівнювались.

У підсумку ніціатива CoST визначила топ-3 досягнень системи ProZorro у розрізі її впиву за закупівлі Львівської САД:

  • Повний доступ до інформації про закупівлі;
  • Значне скорочення кількості процедур, в яких були дискваліфіковані учасники з найнижчою ціновою пропозицією: з 23% до 12%;
  • Кількість скасованих закупівель з причини подання менше 2-х пропозицій скоротилась у 4 рази.

З повною версією дослідження можна ознайомитись за наступним посиланням.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання