DOZORRO-NEWS

Інститут аналітики та адвокації спільно з Мережею ЛЖВ підозрюють Хмельницький протитуберкульозний диспансер у тендерних махінаціях

13.06.2017 15:23

Хмельницьке відділення Мережі ЛЖВ спільно з Інститутом аналітики та адвокації здійснюючи моніторинг закупівель медичних закладів Хмельницької області виявили цікаву закономірність в останніх закупівлях Хмельницький протитуберкульозного диспансеру.

За інформацією аналітиків 17 січня набрав чинності наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі №2092 від 19.12.2016р., яким змінено правила визначення предмету закупівлі. З того часу усі лікарські засоби замовником визначаються як єдиний предмет закупівлі. Тим не менш Хмельницький протитуберкульозний диспансер, відповідного до річного плану уже у січні запланував здійснити 6 закупівель лікарських засобів на загальну суму 287 тис. грн. Втім, у 4 випадках зовсім без використання електронної системи Prozorro і лише у 2 - за процедурою звітування.

Усі ці закупівлі, вказані у річному плані, диспансер оприлюднив одночасно 16 січня о 21:15. Експерти припускають, що скоріше за все замовник навмисно уникнув проведення відкритих торгів, адже уже наступного дня запрацювали нові правила визначення предмету закупівлі. Через модуль аналітики bipro.prozorro.org жодну із цих запланованих закупівель не вдалося знайти. Експерти уже підготували запити для отримання копій укладених договорів, з яких може буде підтвердити або спростувати здогадки про порушення.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання