DOZORRO-NEWS

Історико-культурний заповідник «Тустань» з порушеннями замовив реконструкцію «Хати у Глибокім»

05.12.2018 17:01

Комунальний заклад Львівської обласної ради "Адміністрація державного історико-культурного заповідника "Тустань" за результатами проведених торгів уклала угоду з фірмою “Термопласт буд” вартістю 1,49 мільйона гривень. Підрядник має провести реконструкцію “Хати у Глибокім” для Центру локальної історії в селі Урич, повідомляє «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Ввідповіно умови договору підрядник має провести демонтажні роботи, влаштувати пароiзоляцiю, укріпити пошкоджені конструкції стін, встановити нові вікна та двері, налагодити електропостачання, встановити нові освітлювальні прилади, прокласти трубопроводи та забезпечити необхідне опалення. Також передбачено придбання п’яти нових меблів та забезпечення благоустрою території.

Як з’ясували експерти Центру у ліцензії Державної архітектурно-будівельної інспекції, виданій ТОВ «Термопласт буд», немає необхідного переліку робіт, які замовник вказав у своєму технічному завданні. Зокрема, у переліку немає робіт на розбирання бутових фундаментів, розбирання та ремонт стін, виконання внутрішніх оздоблюючих робіт.

До проведення реконструкції фірма “Термопласт буд” залучатиме субпідрядника, ТОВ “Аспект Інвестбуд”, яке виконає 41,6 % робіт. Відповідно до договору, субпідрядна організація має полагодити дах та перекриття.

Крім цього фірма «Термопласт буд» вказала, що орендує три автомобілі марки “Камаз” 1996-1997 років випуску, а в договорі оренди таких автомобілів вказано 4, 1982-1991 років. Також копії техпаспортів на дану техніку містили лише першу сторінку, тож не відомо кому саме належать автомобілі.

ТОВ «Термопласт буд» належить Івану Ільчишину , Василю Кушніру та Михайлу Меникові. Лише за цей рік компанія отримала бюджетних замовлень на майже 42 мільйони гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання