DOZORRO-NEWS

Івано-Франківський легеневий центр з переплатою закупив американських респіраторів

24.11.2020 11:23

Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр підписав договір із приватним підприємцем Ярославом Сірком на закупівлю респіраторів  загальною вартістю 95 тисяч гривень.

Згідно із договором, замовили 500 респіраторів моделі 3M Aura 9322+ за ціною в 190 гривень за штуку. Журналісти видання «Наші гроші. Львів» зауважують,  ці респіратори виробляються у США та Великобританії. Вони справді є значно дорожчими, ніж українські, однак мають не найвищий рівень захисту — FFP2.

Для порівняння, українські респіратори Бук-3К із вищим рівнем захисту FFP3, медзаклади України купують переважно по 25-50 гривень за штуку. Отож закупівля кращого за характеристиками товару могла обійтись медзакладу щонайменше в чотири рази дешевше.

Тим не менш ринкова вартість респіраторів 3M Aura 9322+ є суттєво дешевшою. У кількох онлайн магазинах виданню підтвердили наявність цих засобів індивідуального захисту, а ціна такої моделі становила переважно 120-140 грн/шт.

Контактний номер, який вказаний у приватного підприємця Ярослава Сірка, аналогічний із ТОВ «Іводент», фірмою з Івано-Франківська, яка також продає медичне обладнання та засоби захисту для лікарень.

Приватний підприємець Ярослав Сірко прописаний у Івано-Франківську, а з початку 2020 року уклав близько 150 контрактів, переважна більшість з яких на постачання медичного обладнання.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання