DOZORRO-NEWS

Керівництво Обухова ініціювало підвищеня місцевих порогів використання ProZorro з 10 до 199 тисяч гривень

27.06.2017 15:42

За інформацією депутата міської ради Обухова Богдана Яцуна, за ініціативи керівництво міста на офіційному сайті ради з'явився проект рішення "Про внесення змін до Положення про здійснення закупівель товарів і послуг виконавчими органами, комунальними закладами, установами та підприємствами Обухівської міської ради у системі електронних державних закупівель “ProZorro”.

Відповідно до текту рішення у місті планують внести зміни до діючого на даний момент Положення та встановити обов'язковість його використання не на рівні 10 тисяч гривень, як було до цього, а від 199 тисяч гривень для товарів та послуг і 1 мільйона 400 тисяч гривень для робіт. За словами депутата головним аргументом ініціаторів подібних змін є втрата часу при проведенні закупівель через систему ProZorro, що у свою чергу призводить до невиконання запланованих робіт чи послуг.

Проектний менеджер Transparency International Україна, фахівець у сфері публічних закупівель Іван Лахтіонов категорично не погоджується з подібними закидами.

"Огранізація TІ Україна закликає депутатів міської ради Обухова не підтримувати подібне абсурдне рішення. Що ж до втрати часу - система дає можливість обрати найбільш вигідного учасника торгів, однак якщо проектна документація прописана не правильно, або ж під конкрету фірму чи підприємство, це, звісно, можу вплинути на строк проведення закупівлі. При хорошому оперативному плануванні жодних проблем з ProZorro не виникатиме. Прикладом цьому можна назвати місто Київ де конкуретні торги проводяться від 3 тисяч гривень. У разі ж якщо в Обухові й справді суттєві проблеми із закупівлями, варто шукати компромісні варіанти, не забуваючи при цьому про громаду, на користь якої дане рішення має бути направлене", - зазначив експерт.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання