DOZORRO-NEWS

Керівник «Укренерго» висловив власну позицію щодо законопроекту «Купуй українське»

12.01.2018 11:21

Держава не повинна створювати бар'єри для конкуренції і стимулювати неефективних виробників. Держава повинна допомагати українським підприємствам конкурувати ціною та собівартістю. Такими стали основні тези висловлені керівником ДП "НЕК "Укренерго" Всеволодом Ковальчуком у власній колонці в «Економічній правді».

«На перший погляд, це цілком правильна і виважена позиція. Я як керівник "Укренерго" — державного підприємства, яке купує обладнання, матеріали та послуги на мільярди гривень, поділяю позицію розробників законопроекту: стимулювання власного виробника повинно відбуватися на рівні держави.

Мені імпонує державна система підтримки національного виробника, впроваджена у багатьох країнах, у тому числі країнах Євросоюзу.

Однак цим законопроектом ми не допоможемо національному виробнику стати більш ефективним та конкурентоздатним, щоб домінувати на внутрішньому ринку. Крім того, ми можемо знищити стимули виходу виробника на експортні ринки.

Переконаний у цьому на всі 100%. Це у чистому вигляді протекціонізм, такий солодкий для політиків і дуже гіркий для тих, хто конкурує на ринку.

Тому я проти законопроекту "Купуй українське, плати українцям" у представленій редакції. Законопроект слід суттєво доопрацювати», - наголосив Ковальчук.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання