DOZORRO-NEWS

Кіровоградська та Черкаська області ігнорують конкурентні торги на закупівлях тест-системи для для виявлення/підтвердження ВІЛ-інфекції

25.04.2019 10:20

За липень-вересень 2018 року на закупівлю тест-систем для виявлення/підтвердження ВІЛ-інфекції 12 регіонів України витратили 1,1 млн грн. Про це повідомляє видання «Трибуна» за посиланням на дослідження фахівці «Інституту аналітики і адвокації». При цьому у фокусі дослідження знаходяться лише регіони, в яких впроваджується програма PEPFAR, тобто області з найвищим рівнем поширеності ВІЛ-інфекції. Експерти зауважують, встановлений показник — щонайменше втричі нижчий від обсягу коштів, які витратили на засоби тестування у першому та другому кварталах 2018 року.

Низькі обсяги витрат в першу чергу пов’язані зі зменшенням кількості закупівель тест-систем у регіонах, оскільки вартість тестів впродовж 9 місяців коливається не суттєво. Разом із тим погіршилась тенденція із заощадження коштів на торгах. Відтак зафіксували рекордно низький відсоток конкурентних процедур у закупівлях тест-систем — 63%..

«100% прямих угод уклали у Кіровоградській та Черкаській областях. Натомість у Миколаївській та Одеській областях усі закупівлі тест-систем, оголошені протягом липня-вересня, були проведені за конкурентними процедурами», — пояснила Олена Дмитренко, консультант напрямку моніторингу закупівель ІАА.

З огляду на кількість населення регіону та обсяги коштів, витрачені на придбання тестів, найбільші витрати на людину забезпечили у м. Київ, Чернігівській та Черкаській областях. Разом з тим нагадаємо, що за рівнем поширеності епідемії першу трійку областей складають Одеська, Дніпропетровська та Миколаївська.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання