DOZORRO-NEWS

Київська підземка скасувала закупівлю, яку розкритикували на DOZORRO

03.05.2017 17:05

Комунальним підприємством «Київський метрополітен» проведено так звану європейську процедуру закупівлі на заміну рухомого складу. Очікувана вартість складала 10 млн. грн.

Як відомо, процедура відкритих торгів з публікацією англійською мовою передбачає попередній розгляд пропозицій на предмет відповідності тендерній документації, тобто ще до початку проведення аукціону.

В даному випадку, Замовник допустив до оцінки учасників, які засекретили в повному обсязі свою тендерну пропозицію.  Такі дії прямо порушують вимоги закону, оскільки передбачено, що Конфіденційною не може бути визначена інформація про запропоновану ціну, інші критерії оцінки, технічні умови, технічні специфікації та документи, що підтверджують відповідність кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 і вимогам, установленим статтею 17 цього Закону.

За результатами звернення Transparency International Україна, Замовник відмінив закупівлю у зв'язку з неможливістю усунення порушень, які виникли під час здійснення закупівлі.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання