DOZORRO-NEWS

Компанію «Корум Україна» Ріната Ахметова оштрафувало АМКУ

17.10.2019 09:19

Антимонопольний комітет України наклав штраф у розмірі 53 мільйони гривень на компанію «Корум Україна», яка належить українському олігарху Рінату Ахметову. Штраф наклали за змову під час тендеру.Про це повідомив голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв, інформує «Громадське».

Повідомляється, що державне підприємство Львіввугілля закуповувало через систему ProZorro  машини для добування вугілля, елеваторів та конвеєрів на 330 мільйонів гривень. Під час вивчення документів учасників торгів Антимонопольний комітет виявив, що «Корум Україна» змовилась з компанією «Гірські Машини» та уникли справжньої конкуренції на торгах. Про змову свідчать такі факти, як наявність спільних працівників, засновників, засобів зв'язку та IP-адрес у цих компаній.

«Наведена сукупність доказів розцінена Антимонопольним комітетом України як порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів», — повідомив Терентьєв.

Компанія Ахметова не погоджується з рішенням Антимонопольного комітету та повідомила, що оскаржуватиме його у суді.

«ТОВ «Корум Україна» заперечує висновки АМКУ та вважає їх такими, що не ґрунтуються на повному та всебічному дослідженні всіх обставин справи. Компанія здійснює свою діяльність у відповідності до вимог чинного законодавства», — повідомили у компанії.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання