DOZORRO-NEWS

Кропивницька «дорожня» фірма, спіймана АМКУ на змові, за 2 роки отримала від місцевих комунальників замовлень на понад 31 мільйон гривень

05.12.2018 12:27

Головне управління ЖКГ міської ради Кропивницького 30 листопада прозвітувало про підписання договору щодо капітального ремонту внутрішньодворової дороги по вулиці Сергія Сєнчева, 59. Вартість робіт, які виконуватиме мале приватне підприємство «Тарон», склала 983,15 тисяч гривень. Вже традиційно комунальники не проводили конкурентих торгів та не  виклали до ProZorro копії договору, обмежившись сформованим у системі звітом, інформує видання «Без купюр».

Видання зауває, спіймане на антиконкурентних діях під час проведення держзакупівель та отримавши наприкінці грудня 2015 року штраф і, як наслідок, трирічний «бан» на участь в конкурентних закупівлях від Антимонопольного комітету України, МПП «Тарон» не втратило клієнтів-бюджетників. Лише через систему ProZorro за 2 роки роботи фірма підписала 59 договорів на загальну суму 31,27 мільйонів гривень.

Більшу частину замовлень фірма отримала від головного управління житлово-комунального господарства міської ради Кропивницького. З жовтня 2016-го по грудень 2018 року підписано 53 такі угоди. За ними з міського бюджету «Тарон» отримав 28,01 мільйонів гривень.

Ще 4 договори на загальну суму 598,53 тисячі гривень підприємство підписало з Аджамською сільською радою, а дві угоди на 2,66 мільйони гривень з Комунальним підприємством «Інженерний центр».

Фірма створена ще в 1993 році має статутний капітал 10 гривень та належить Герміне Курехян й Марату Мхитаряну, який також є власником ТОВ «ПФ» та ПП «Мам-сервіс». Ці фірми також числяться в «улюбленцях» комунальників міської ради Кропивницького.

На трьох фірми Мхитаряна зібрали майже третину від вартості замовлень кропивницького управління ЖКГ – 115,04 з 368,96 мільйонів гривень, про які прозвітовано через систему ProZorro.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання