DOZORRO-NEWS

Кропивницькі медики продовжують переплачувати за ліки від анемії

17.01.2020 10:51

Комунальне некомерційне підприємство “Міська лікарня №2 ім.Святої Анни” міської ради міста Кропивницького” 14 січня прозвітувало про підписало договору поставки препарату «Епоетин альфа» на суму 35,21 тисяч гривень. За інформацією видання «Без купюр» медикаменти було придбано за ціною 190,35 гривень за шприц-ампулу у ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма».

Запропонована міській лікарні ціна, зауважують журналісти, дещо вища від вказаної в реєстрі оптово-відпускних цін на лікарські засоби, де одна ампула-шприц вартує 187 гривень. Втім у рамках законодавчо дозволеної націнки в 15% «Біофарма» все ж не втримується.

Тим не менш, враховуючи, що кропивницькі медики продовжують ігнорувати можливості проведення конкурентних закупівель, які дає “ProZorro”, вартість медикаментів для них є суттєво вищою за ту якої вдалось досягнути в інших регіонах.

Для прикладу, при проведенні закупівлі аналогічного препарату Комунальному некомерційному підприємству “Міська лікарня №10” Запорізької міської ради вдалось отримати від тієї ж «Біофарми» за шприц-ампулу ціну в 149 гривень, а Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради – 154,75 гривень.

Значно нижчу від “кропивницької” ціни отримували й замовники на допорогових сумах до 200 тисяч гривень. Зокрема, Комунальне некомерційне підприємство “Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І.Пирогова Вінницької обласної Ради”, провівши конкурентні торги отримало препарат по 144,5 гривень за одиницю продукції. Стартувавши з очікуваної вартості партії в 52,25 тисяч гривень, вінничани підписали контракт на суму 41,9 тисяч гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання