DOZORRO-NEWS

Кропивницькому «Радію» віддали 53-мільйонний підряд на пожежну безпеку Запорізької АЕС

05.05.2017 19:45

За результатами проведеного тендеру ДП «НАЕК «Енергоатом» уклало дві угоди з ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Радій» щодо закупівлю обладнання для Запорізької АЕС. Загальна сума замовлень склала 53,37 млн грн. Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посилання на портал публічних закупівель «ProZorro».

Згідно істотних умов договору підприємство до 1 червня має поставити системи пожежної сигналізації для систем безпеки, реакторного відділення, деаераторного відділення, етажерки електротехнічних пристроїв, машинного залу, блочної насосної станції та автоматичного газового пожежогасіння енергоблоку №3.

Єдиним конкурентом кропивницького підприємства було столичне ТОВ «Промспецкомплексез».

Основними власниками акцій «НВП «Радій» є швейцарська компанія «Ensol SA» та відомий Кропивницькому бізнесмен Євгеній Бахмач. У грудні 2016 р. стало відомо, що СБУ підозрює службовців «Радію» та «Енергоатома» у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до заволодіння державних коштів в розмірі 131,73 млн грн. За даними слідства, у 2014 р. держпідприємство замовило фірмі обладнання у сім разів дорожче за його реальну вартість.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання