DOZORRO-NEWS

Лідерами за показником використання ProZorro визначені Дніпропетровська, Донецька та Вінницька області

18.07.2017 15:51

За результатами досліджень, опублікованих виданням Delo.ua, регіоном-лідером за кількістю оголошених конкурентних торгів за весь час роботи системи публічних закупівель ProZorro є Дніпропетровська область, на території якої було проведено понад 75 тис. тендерів. На останньому місці з показником в майже 3 тис. торгів опинилась Закарпатська область, що провела у 25 разів менше закупівель.

На другому місці  рейтингу закріпилась Донеччина яка у зв’язку з військовими діями потребує великої кількості закупівель товарів і робіт для відновлення об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури і систем забезпечення життєдіяльності населення.

Третє місце утримує Вінницька область, що досягла своїх показників завдяки активній позиції місцевої влади. Вінницька облдержадміністрація ще з 1 березня 2016 року, не чекаючи серпня, перевела в електронну форму закупівлі всіх головних розпорядників коштів обласного бюджету. Крім цього, в квітні 2016 року влада регіону також зобов'язали держзамовників закуповуватися через ProZorro при бюджеті торгів від 3 тис. Грн.

Журналісти відмічають, що топ-7 регіонів за кількістю тендерів представляє всі частини України. На Заході виділяється Львівська область, в Центрі - Вінницька, на Півдні - Запорізька та Одеська області, на Сході - Дніпропетровська і Донецька області, а на Півночі - Чернігівська область.

Експерти зазначають, що в цьому рейтингу не враховано дані по Києву, а область розглядалася без нього. Столиця з показником в близько 140 тис. торгів звісно вийшла б в лідери рейтингу, однак враховуючи, що у столиці зосереджена найбільша кількість великих держпідприємств і центральні органи влади порівняння було б некоректним.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання