DOZORRO-NEWS

Львівське тервідділення АМКУ майже на 2 мільйони оштрафувало «газових» змовників

30.03.2020 12:48

Територіальне відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувало ТОВ «Паливторг» та ТОВ «Енерго Прайм» на 1,96 мільйонів гривень за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в двадцяти закупівлях природного газу переважно в Закарпатській та Львівській областях, повідомляє видання «Наші гроші. Львів».

Компанії пов’язані через спільне керівництво. До 2017 року директором фірми «Енерго Прайм» був теперішній власник та керівник «Паливторг» Олександр Морозов. Ще один співвласник «Паливторг» Роман Жук був до 2018 року також й співвласником компанії «Енерго Прайм».

Крім того учасники подавали свої пропозиції на торги з однакових електронних майданчиків. У більшості випадків документи завантажували зі спільної ІР-адреси в один день на з невеликою різницею у часі.

Між конкурентами були й господарські зв’язки – вони мали договори купівлі-продажу, надавали одне одному транспортні послуги та фінансову допомогу. Для підтвердження своєї матеріально-технічної бази компанія «Паливторг» надала довідку про купівлю обладнання в «Енерго Прайм». Також від липня 2017 до грудня 2018 року в обох компаніях працювали спільні працівники.

Загалом учасники зустрічалися на торгах 23 рази протягом 2017-2018 років, розігравши загалом замовлень на 7,02 мільйони гривень.

Дослідивши наявні факти комісія АМКУ оштрафувала фірму «Павливторг» на 600 тисяч гривень, а «Енерго Прайм» − на 1,36 мільйони. Компанії не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Фірма «Паливторг» зареєстрована 2016 року у Львові. Її власниками є вищезгадані Роман Жук та Олександр Морозов. Компанія «Енерго Прайм» наразі зареєстрована у Києві. Її власницею та водночас керівницею є Оксана Франовська.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання