DOZORRO-NEWS

Львівські залізничники віддали підряд на поставку взуття на 10,57 мільйонів гривень фірмі нардепа Лаврика

15.05.2017 18:49

За результатами проведеного тендеру регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» підписала з ТОВ «Таланлегпром» договір на поставку робочого взуття вартістю 10,57 мільйона гривень.

За даними видання «Zалізниця без корупції», свої пропозиції щодо участі в аукціоні подали 7 учасників, однак за результом оцінки наданої документації, проведеної комісією залізничників, 5 фірм було недопущено до аукціону. У підсумку у торгах взяли участь лише дві фірми - ТОВ «Таланлегпром» та ТОВ «Валтекс».

Проте після аукціону тендерний комітет відхилив і останню пропозицію конкурента «Таланлегпрому», дешевшу на 1,5 мільйони гривень. Зокрема в поясненні відхилення економічно більш вигідної пропозиції комісія зазначила наступне:

«Встановлені застереження щодо ергономічних властивостей черевик, в тому числі жорсткість підошви та відносна жорсткість шкіри верху та халяви, що в процесі експлуатації впливатиме на енерговитрати людини».

ТОВ «Таланлегпром» входить до групи компаній «Талан», що належить сім’ї народного депутата від БПП Миколи Лаврика. Зокрема саме ТОВ «Таланлегпром» належить Лаврику Андрію Миколайовичу та Лаврик Оксані Миколаївні. Журналісти наголошують, за час депутатства Лаврика фірма отримала державних контрактів на суму 1,3 мільярди гривень, до цього з 2008 по 2014 заробивши всього 300 мільйонів. Більше того,  ТОВ «Таланлегпром» також перемагає майже в усіх тендерах залізниці, в яких приймає участь. При чому часто з найдорожчими пропозиціями.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання