DOZORRO-NEWS

Львівських хімзавод продає лікарням медичний кисень з суттєвою різницею в ціні

07.07.2020 12:37

Акціонерне товариство «Львівський хімічний завод» підписав низку угод щодо постачання кисню в балонах лікарням західної України із різницею в ціні у півтора рази. Про це стало відомо з сайту закупівель ProZorro, інформує видання «Наші гроші. Львів».

Так, Жовківська центральна районна лікарня 2 липня підписала договір на постачання 270 балонів газоподібного медичного кисню кожен по 6,5 м3, де вартість одного балона становитиме 338 гривень. Натомість ціна для Стебницької міської лікарні, яка також у Львівській області, за договором від 23 червня становила лише 195 гривень, тобто на 42% дешевше. У цей же час для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні того ж 2 липня ціна в договорі становить вже 286 гривень, тобто на 15% дешевше Жовкви.

У Жовківській райлікарні розповіли, що ціну диктує завод і, ймовірно, вона пов’язана із вартістю доставки. Однак в сусідній Івано-Франківській області 1 липня перинатальний центр замовив кисень у «Львівський хімічний завод» по 273 гривень, а в Чернівецькій області взагалі 22 червня підписали договір по 221 гривеньза балон на 6,5 м3.

Найбільшими акціонерами «Львівського хімічного заводу» є Бобришов Анатолій та його дочка Бобришова Крістіна (по 33% акцій). За інформацією місцевих ЗМІ Анатолій Бобришов є головою Конгресу російських громад західних областей України і був головним фінансистом діяльності Російсько культурного центру у Львові.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання