DOZORRO-NEWS

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги переплатить близько 200 тисяч гривень на закупівлі медпрепаратів

22.10.2019 09:42

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за результатом відкритих торгів уклав договір з приватним підприємством «Сана Ко» на закупівлю ліків. Вартість угоди склала 817,07 тисяч гривень, інформує видання «Наші гроші. Львів» з посиланням на  ProZorro.

Купував медзаклад ліки для зупинки кровотечі та видалення тромбів. Зокрема, 10 упаковок гемаксаму по 867 грн/од., 10 упаковок стрептокінази за 2 тис. грн/од., а також 20 упаковок препарату металізе ліофізілат. За останній препарат сумарно заплатили понад 788 тис. грн, тобто по 39,4 тис. грн за упаковку.

Журналісти зауважують, на аналогічних закупівлях медзаклади України купують цей лікарський препарат значно дешевше. Наприклад, Вінницький центр медицини катастроф придбав металізе по 28 тис. грн за упаковку, а «База спеціального медичного постачання» у Житомирі купила товар по 25 тис. грн/од.

Середня вартість металізе у аптеках становить близько 29 тис. грн, що на 10 тис. грн дешевше, ніж ціна, за якою придбали ліки львівські медики. Отож, обласний центр екстреної медичної допомоги переплатить за ліки щонайменше 200 тис. грн.

Приватне підприємство «Сана Ко» із статутним капіталом в 400 грн зареєстроване в Одесі, а його власником і директором є Оксана Кошель. З початку 2018 року фірма отримала понад тисячу державних контрактів на 187 млн грн, серед яких 18 млн грн – у Львівській області.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання