DOZORRO-NEWS

«Львіввугілля» замовило респіраторів у фірми яку підозрюють у спробі експорту масок під час карантину

21.09.2020 11:12

Державне підприємство «Львіввугілля» 15 вересня замовило респіраторів на 5,56 мільйонів гривень у ТОВ «Технічні фільтруючі матеріали», яке фігурує в кримінальному провадженні щодо експорту медичних масок. За інформацією видання «Наші гроші. Львів» відповідне кримінальне провадження відкрили у березні цього року. За версією слідства, чотири фірми, зокрема, «Технічні фільтруючі матеріали», спробували протиправно вивезти на експорт медичні маски через вантажний термінал аеропорту «Бориспіль». Під час огляду складу тимчасового зберігання виявили та вилучили вже оформлені маски, на іншу ж частину товару лише тривало оформлення. На той момент медичні маски належали до протиепідемічних товарів, експорт яких Кабінет міністрів України обмежив на початку березня.

Згідно з угодою, підприємство «Львіввугілля» отримає 200 тисяч респіраторів другого класу захисту по 27,8 гривень за штуку. Моделі респіратора ані у «Львіввугіллі», ані в компанії «Технічні фільтруючі матеріали» не вказали. А тому точно встановити ринкову ціну неможливо. Загалом ціна на респіратори такого класу захисту відповідає іншим закупівлям.

Компанія «Технічні фільтруючі матеріали» зареєстрована 2015 року в Києві. Її власником є Артем Манжос, який також володіє ТОВ «Донецький завод спеціальних матеріалів».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання