DOZORRO-NEWS

Мільйонні тендери на прибирання вулиць Житомира виграють місцевий депутат та екс-керівниця управління ЖКГ

23.09.2019 10:18

У Житомирі після ліквідації комунальних ЖЕКів мільйони на прибирання вулиць дістаються фірмам депутата міськради Володимира Тичини та екс-керівниці управління житлового господарства Світлані Півоваровій. Про це йдеться у матеріалі видання «20 хвилин. Житомир».

Серед улюблених підрядників комунального підприємства КП «Управління автомобільних шляхів» (УАШ) Житомирської міськради, що займається прибиранням вулиць міста, особливе місце посідає ПП «КВЖРЕП № 8», яке у місті називають приватним ЖЕКом Світлани Півоварової.

Починаючи з 2017 р., з фірмою уклали угод на прибирання на 6 млн грн. «Неймовірна удача в освоєнні бюджетних коштів КВЖРЕП № 8 пояснюється постаттю Світлани Півоварової. За понад 20 років роботи у комунальній сфері міста пані Півоварова накопичила чималий досвід та міцні зв’язки. Їй підпорядковувались всі комунальні ЖЕКи, включно з ВЖРЕП № 9, в якому незмінно керує її давній друг Михайло Ченков», – повідомляють журналісти.

ПП «КВЖРЕП № 8» було створене у 2013 році, і спочатку було оформлене на зятя – Євгена Дікова. Після звільнення з посади керівника управління житлового господарства Світлана Півоварова стала директором та єдиною власницею підприємства.

Ще одним успішним переможцем тендерів з прибирань є депутат міськради Володимир Тичина. На належні йому декілька структур з бюджету міста сукупно надійшло більше 5 млн грн.

Починав майбутній власник приватного ЖЕКу з керівництва комунальним. На базі ліквідованого КП «ВЖРЕП № 4» він створив однойменну власну фірму. Отримавши практично монополію з обслуговування житлового фонду у мікрорайоні Крошня, невдовзі розширив свій бізнес збором і переробкою сміття.

Заради отримання грошей з бюджету Тичина вдається до певних маніпуляцій, які можна вважати класичною тендерною змовою. Зокрема, так відбулося під час оголошених у червні цього року закупівель з прибирання тротуарів. Замовник – все те ж КП «УАШ», яке планувало витратити 306 тис грн. У торгах взяло участь одне з підприємств депутата ПП «Крошня – ВЖРЕП № 4» та ПП КАТП-0638. Обидва підприємства зареєстровані за однією ж і тією адресою: вул. Отаманів Соколовських, 7. Однаковий контактний телефон. І навіть електронну адресу КАТП-0638 зазначає vzhrep-4@ukr.net. Вдаючись по суті до імітації конкуренції, власницею ПП КАТП-0638 за декілька тижнів до торгів стає Наталія Прищепа, а керівником Дмитро Виговський.

Тим не менш, у договорі на оренду приміщень зазначено, що підприємець Тичина здає в оренду приміщення ПП КАТП-0638. У реквізитах сторін є його підпис як керівника підприємства. До того ж юридична адреса Тичини збігається з адресою реєстрації Наталії Прищепи. Обоє прописані в одному будинку і є, скоріш за все, родичами. Увесь транспорт КАТП-0638 також орендує у Тичини.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання