DOZORRO-NEWS

Мінекономпрозвитку оприлюднило Звіт сфери публічних закупівель за 2016 рік

14.04.2017 18:22

Мінекономпрозвитку оприлюднило Звіт сфери публічних закупівель за 2016 рік

Міністерство економічного розвитку і торгівлі підбило підсумки роботи в сфері публічних закупівель  за минулий рік. Інформація про це розміщена на офіційному сайті Мінекономрозитку. Згідно оприлюднених даних у 2016 році відбулося 366 тисяч закупівель на загальну суму у 274 млрд гривень. З них 101 тисяча закупівель були надпороговими (22 тисячі проходили через систему ProZorro), 136 - допороговими, а ще по 128 тисячах у електронну систему були завантажені звіти. Загальна економія бюджетних коштів склала близько 10 млрд гривень.

Завдяки приєнанню України до Угоди СОТ про державні закупівлі українські товаровиробникам отримати доступ до глобального ринку держзакупівель із об’ємом у $1,7 трлн щорічно.

Відзначило Мінекономрозитку й максимальну відкритість системи ProZorro, а також запровадження модуля аналітики bi.prozorro.org, моніторингового портал Dozorro, пілотний проект Центральної закупівельної організації та платформу для продажу майна неплатоспроможних банків та держпідприємств ProZorro.Продажі.

“Всього за рік сфера державних закупівель в Україні перейшла на новий, якісно кращий рівень. Однак реформа далеко не завершена. У Міністерстві ми продовжуємо працювати як над законодавчою, так і технічною базою системи держзакупівель. У 2017 році велика частина нашої роботи присвячена підвищенню професійної кваліфікації закупівельників: організовуємо семінари, тренінги та навчальні онлайн-курси для роз’яснення особливостей роботи модулів аналітики, процедури торгівлі на ProZorro та світових ринках. Ми також запустили пілотний проект Центральної закупівельної організації, завдання якої оптимізувати закупівлі дрібних замовників у великі тендери, працюємо над методикою ризик-менеджменту та інтеграцією із державними реєстрами Міністерства юстиції, МВС та ДФС” - зазначив Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов

З повним текстом звіту пожна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/2oxHkuY.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання