DOZORRO-NEWS

Міністерство освіти і науки призупинило закупівлі електронних підручників

21.01.2020 12:29

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад заявила, що експеримент із закупівлею електронних освітніх матеріалів у пілотних школах завершився негативно через незадовільну якість поставленої продукції. Тим не менш після допрацювання вимог до постачальників процес буде відновлено, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Міністерство оголосило конкурс, але те, що нам подали виробники, - це просто жах. Я особисто переглянула всі ці підручники - це жах, який потрібно сховати і більше нікому не показувати. Я не можу допустити, щоб таке закуповувалося за публічні засоби і потрапляло в школи. Це не можна назвати електронними освітніми матеріалами - це просто якісь pdf-ки, до яких десь прибудували звук, десь фігурку, яка рухається, і намагаються нам продати за мільйони гривень", - констатувала вона.

З огляду на це наприкінці 2019 року вона прийняла рішення призупинити проведення закупівель які планують відновити згодом.

"Ми зробимо другу спробу. На цей рік ми знову заклали гроші на електронні підручники і нині маємо підготувати нові нормативні документи та нові вимоги до експертизи цих підручників, а також розпочати діалог із виробниками", - заявила Новосад.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання