DOZORRO-NEWS

На Кіровоградщині ФОП-ів змовників, що розіграли півмільйонний ремонт тротуарів, оштрафувало АМКУ

18.10.2019 12:44

Адміністративна колегія Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України підтвердила висновки громадських експертів оштрафувавши підприємців Едуарда Івашина та Максима Черняка за змову та торгах. Відповідна інформація оприлюднена на офіційному сайті комітету, повідомляє видання «Без купюр».

Мова йде про закупівлю робіт із поточного ремонту тротуарів у місті Світловодську, що мала місце у червні 2018 року. Тоді перемогу та підряд, запропонувавши виконати роботу за 487 тисяч гривень, здобув прописаний у Світловодську ФОП Черняк Максим Миколайович. 

На момент проведення торгів експерти Центру медіарозслідувань «Прозоро» з’ясували, що обидва ФОПа завантажували свої документи в систему ProZorroз інтервалом менш ніж півгодини одне від одного, в документах вказали один на двох номер телефону (05236) 2-54-54, а також мають спільних постачальників гранвідсіву, піску, цементу та інших матеріалів.

Під час розгляду справи Антимонопольним комітетом було встановлено додаткові обставини які вказують на узгодженість дій учасників. Як виявилось підприємці пов’язані між собою сімейними відносинами через Івашину (Черняк) Анну Едуардівну, яка є дочкою Едуарда Івашина та дружиною Максима Черняка. Крім того при завантажуючи документи до системи ProZorro родичі-«конкуренти» використовували спільну IP-адресу.

У підсумку адмінколегія Кіровоградського обласного тервідділення АМКУ прийняла рішення накласти на підприємців штраф у розмірі у розмірі 43,92 тисячі гривень кожному. Окрім того ФОПи не зможуть брати участь у відкритих торгах найближчі три роки.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання