DOZORRO-NEWS

На Одещині дали старт розчистці русла річки Великий Куяльник

24.09.2020 10:16

Департамент екології та природних ресурсів Одеської ОДА за результатами тендеру замовив ТОВ «Екоберег» початок проектування розчистки русла річки Великий Куяльник вартістю 5,54 мільйонів  гривень. Цьогоріч фірма розробить техніко-економічне обґрунтування розчистки русла річки з реконструкцією (ліквідацією) частини гідротехнічних споруд в шести районах області. За інформацією замовника Великий Куяльник треба розчистити для порятунку Куяльницького лиману з цілющими мулом і водою, який поступово пересихає через добування піску та відбір води з річки, інформує видання «Наші гроші».

Журналісти зауважують у грудні 2019 року Департамент уже віддавав цей підряд ДочП «Одеський Промбудпроект» ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд» з орбіти Максима Микитася, але через день договір розірвали за згодою сторін без оплати. Тоді очікувана вартість була приблизно такою ж, як зараз, а от ціна договору у підсумку виявилась в півтора раза меншою – 3,70 млн грн.

Засновниками столичної фірми «Екоберег» є директор Юрій Голубєв і Сергій Дубняк – кандидат географічних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, завідувач Відділу екологічної гідрології та технічної гідробіології Інституту гідробіології НАН України. Голубєв також володіє столичним ТОВ «Екоберег Лтд».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання