DOZORRO-NEWS

На ремонт Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» віддали додатково 1,25 мільярдів гривень

12.09.2019 08:58

ДП «Дирекція з будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» Міністерства культури за переговорною процедурою підписала з ТОВ «Основа» договір щодо будівельних робіт вартістю 1,25 млрд грн. Про це повідомляється у системі ProZorro, інформує видання “Наші гроші”.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо торги двічі відміняли через нестачу учасників. На них приходила лише «Основа» із цінами 1,20 млрд грн. і 1,28 млрд грн. Причиною відсутності конкурентів стала вимога специфічного досвіду роботи з «улаштування залізобетонних барет основ будівель чи споруд».

Нагадаємо, у 2018 році «Основа» виграла тендер щодо підготовчих робіт на 118,60 млн грн. Того ж року їй докинули за переговорною процедурою ще 57,54 млн грн. . Потім вона виграла тендер на реконструкцію І черги Меморіального комплексу з будівництвом ІІ черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» за 139,23 млн грн. Загальна вартість чотирьох договорів Дирекції з «Основою» по Меморіалу складає 1,57 млрд грн.

До травня 2022 року виконають реконструкцію І черги Меморіального комплексу з будівництвом ІІ черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору». Зокрема збудують підпірні стіни, будівлю музею, пішохідний міст-алею протяжністю 156 м над Дніпровським узвозом зі сходово-ліфтовими вузлами, службовий проїзд, відкритий паркінг на Дніпровському узвозі, перекладуть частину штольні та реконструюють два колодязі, благоустроять територію з архітектурними і скульптурними композиціями.

Засновниками броварської «Основи» є Юрій і Віктор Карпенки, Вячеслав Орлов, Алла Кондратович, Семен Новофастовський, Лариса Байбара і Лідія Миронова. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання