DOZORRO-NEWS

На Закарпатті віддадуть майже 570 тисяч за проведення історичного дослідження

21.10.2021 11:11

Великолучківська сільська рада на Закарпатті віддасть 569 тисяч гривень за історичні дослідження в рамках проєкту «Спільна культура у минулому та сьогоденні». Кошти отримає ужгородський підприємець-програміст Олег Шаленик, повідомляє видання «Наші гроші. Львів»

Кошти на історичне дослідження виділять в межах програми прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Воно закінчиться в травні 2023 року, в результаті Олег Шаленик повинен представити туристичний маршрут.

Цього року підприємець визначить терміни та основні локації туристичних шляхів, опрацює можливі формати роботи з різними віковими та цільовими категоріями. Він створить декілька історичних довідок, наприклад, про визначних людей, їхні збережені речі чи опише певні історичні події.

Наступного року Олег Шаленик повинен дослідити не менше 35 пам’яток архітектури та визначних місць в Україні та Словаччині. Описати по топ-10 чинних музеїв чи галерей в цих країнах, спільну історію міста Велкий Шаріш та сіл Великолучківської громади епохи правління Ференца Ракоці II. Тоді ж він розробить сам туристичний маршрут, який, зокрема, матиме сценарій з відтворення народних ремесл та фольклору, концепцію дегустаційних страв епохи та путівник.

А в 2023 році цей маршрут будуть просувати. Олег Шаленик складе інформацію для зустрічі з журналістами, туроператорами, екскурсоводами, а також – для рекламного буклету.

Єдиним конкурентом переможця на торгах був Норберт Яцко, власник друкарні «Bograch» в Ужгороді. Під час аукціону конкуренти не змагалися між собою. Сам ж Норберт Яцко не мав шансів виграти − він завантажив лише чотири документи, зокрема паспорт і витяг.

Переможець торгів вперше зареєструвався як підприємець в квітні 2019 року, потім відновив свою діяльність в червні 2020 року. Основною спеціалізацією у нього вказана роздрібна торгівля.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання