DOZORRO-NEWS

На закупівлі техногазу через «ProZorro» вдалось заощадити понад 2 мільярди гривень

20.04.2017 15:59

На закупівлі техногазу через «ProZorro» вдалось заощадити понад 2 мільярди гривень

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України вчора в системі «ProZorro» завершились торги щодо закупівлі природного газу для ПАТ «Укртрансгаз».

Відповідно до оприлюдненої інформації підприємство очікувало закупити 2,180 млрд м3 природного газу розбивши закупівлю на 10 окремих лотів. У підсумку 3 з 10 аукціонів були скасовані через подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій. Очікувана вартість лотів на проведених торгах становила 11,7 млрд грн, однак під час проведення аукціону учасники знизили ціну на 19,33%. Відтак, економія підприємства склала 2,26 млрд грн.

Як повідомляють журналісти видання «Наші гроші» вперше на подібних торгах переможцем, хоча б на декількох аукціонах, стало не лише держпідприємство ПАТ «НАК «Нафтогаз України», котре виграло три лоти на загальну суму 4,12 млрд грн. Ще по одному лоту виграли приватні фірми ТОВ «Еру трейдінг» (1,35 млрд грн.), ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» (1,29 млрд грн.), «Trafigura Ukraine» (1,35 млрд грн.) і ТОВ «Газоторгова компанія» (1,33 млрд грн.).

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання