DOZORRO-NEWS

Нацполіція планує придбати 150 новеньких Renault Duster

09.07.2020 13:43

Національна поліція повідомила про намір купити 150 нових автомобілів Renault Duster у компанії «Спец-Ком-Сервіс» за 71,89  мільйони гривень. Сім місяців тому поліцейські купували в неї такі ж авто, однак на 15 відсотків дешевше, інформує видання «Слідство.Інфо».

Відповідно до техумов усі авто повинні мати серед іншого кольографічні схеми й написи на кузові, світлодіодну панель, радіостанцію, металевий сейф і тримач для зброї. У разі підписання контракту за одне авто Нацполіція заплатить близько 479 тисяч гривень. 

За підрахунками журналістів з кінця 2016 року структури МВС уклали з цією компанією договорів на майже 950 мільйонів гривень. Найбільшими замовниками приватної фірми серед структур МВС були Нацполіція (437 мільйонів гривень), військова частина Нацгвардії № 3078 (253 мільйони гривень) та Держприкордонслужба (249 мільйонів гривень).

Видання зауважує, фірма «Спец-Ком-Сервіс» є фігурантом кількох кримінальних проваджень щодо ухилення від сплати податків.

Зокрема, у провадженні від 2016 року слідчі управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби (ДФС) у Києві з’ясували, що «Спец-Ком-Сервіс» у 2016-2018 роках начебто укладала договори з фіктивними підприємствами для мінімізації податків. Про це ми дізналися з ухвали Деснянського районного суду Києві від грудня минулого року.

В іншому кримінальному провадженні, яке від літа 2017 року розслідувала ДФС на Полтавщині, йдеться про те, що фірма «Спец-Ком-Сервіс» у 2017-2019 роках нібито користувалася послугами конвертаційного центру для несплати податків та незаконної конвертації грошей у готівку. Про це свідчить ухвала Київського районного суду Полтави від травня минулого року. Утім, у жовтні Крюківський районний суд Кременчука закрив згадане провадження після скасування кримінальної відповідальності за фіктивне підприємництво.

Загалом компанія «Спец-Ком-Сервіс» працює 11 років, її зареєстровано в селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Засновниками фірми є Михайло Городових із Черкащини й Сергій Калюш із Вишневого.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання