DOZORRO-NEWS

“Нафтогаз” відписав британським юристам чергові 6 мільйонів євро за представництво в Лондонському арбітражі

27.01.2022 08:17

Акціонерне товариство «НАК «Нафтогаз» уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою «KWM Europe LLP» (Велика Британія) про юридичні послуги вартістю 6 млн євро. У 2017 році «Нафтогаз» вже замовляв британцям представництво у Лондонському міжнародному арбітражному суді у справі за зверненням міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» – кіпрських компаній «Littop Enterprises Limited», «Bridgemont Ventures Limited» та «Bordo Management Limited», пов’язаних з групою «Приват». Вартість угоди з юристами становила 3,00 млн євро. У 2019 році уклали ще одну угоду на 4,00 млн євро Отже, загалом з урахуванням нинішньої угоди компанії відписали 13,00 млн євро, повідомляють “Наші гроші”

Нинішню закупівлю юридичних послуг провели за переговорною процедурою, оскільки вона пов’язана із захистом прав та інтересів України. Замовник послався на відповідне розпорядження Кабміну №1526-р від 29 листопада 2021 року «Деякі питання діяльності АТ «НАК «Нафтогаз України» щодо застосування переговорної процедури закупівлі».

Середня погодинна ставка юристів цього разу складає 410 євро, що на 16% дешевше від ставки попередніх угод у 475 євро. Сюди входять технічні витрати: канцелярські, поштові та кур’єрські послуги, візи, телефонні переговори, Інтернет, фотокопіювання, переклад і так далі.

Представником британської «KWM Europe LLP», члена міжнародної мережі «King & Wood Mallesons», значиться Андрій Яковлєв, а договір підписав партнер Антун Вілсон.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання