DOZORRO-NEWS

Нардепи підготували чергові зміни до закупівельного законодавства

31.05.2021 12:06

Закупівльне законодавство може вчергове змінитись. Комітет ВР з питань економічного розвитку днями розглянув законопроект №5309, що пропонує зміни до статті 18 закону "Про публічні закупівлі" в частиніудосконалення процесу подання та розгляду скарг. Передбачене подання скарг у формі електронного документа шляхом заповнення уніфікованих форм, інформує «РБК-Україна».

Згідно з проектом, у випадку оскарження тендерної документації суб’єкт оскарження зобов’язаний надавати докази наявності порушених прав та охоронюваних законом інтересів, що дозволить не допускати зловживання учасниками правом на оскарження.

Крім того передбачається підвищення прозорості процесу оскарження завдяки публічності запитів органу оскарження та відповідей на них. Однак у разі порушення суб'єктом оскарження, замовником строків та порядку надання інформації, таку інформацію орган оскарження може не врахувати під час розгляду скарги.

Лізинг включили до переліку послуг, на які поширюється дія ЗУ "Про публічні закупівлі".

Однак дія цього закону не поширюється на послуги фінансових установ щодо надання кредитів, гарантій, а також послуги, необхідні для підготовки та реалізації інвестиційних проєктів, проектів державно-приватного партнерства, у тому числі концесії, які надаються міжнародними фінансовими організаціями, членом яких є Україна. 

Уточнено строки оприлюднення інформації про закупівлю під час проведення спрощеної закупівлі.

До числа службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, пропонують віднести уповноваженого з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Насамкінець у документі прописаний порядок присутності сторін на засіданні Комісії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання