DOZORRO-NEWS

«Не помітивши» необхідну довідку Управління Держспецзв'язку Франківщини переплатило за Renault Duster 140 тисяч гривень

21.01.2019 09:49

Управління державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Івано-Франківській області за результатом відкритих торгів уклало договір вартістю 640 тисяч гривень з фірмою “В.С.К.” на закупівлю легкового автомобіля підвищеної прохідності Renault Duster. Згідно підписаної угоди, легковий автомобіль буде обладнаний монітором, бортовим комп’ютером, захистом від бруду, пилу, клімат-контролем, обігрівом сидінь та заднього скла, а також додатково вмонтованим металевим сейфом, інформує «Центр громадського моніторингу та досліджень».

На відкритих торгах приватна виробничо-комерційна фірма “В.С.К.” конкурувала з ТОВ “Луцьк-Експо” та ТОВ ТД “Фаворит-Авто”. Однак якщо найдешевшу пропозицію ТОВ “Луцьк-Експо” було відхилено через нібито не подання довідки про наявність матеріально-технічної бази то цінова пропозиції ТОВ ТД “Фаворит-Авто” від початку виявилась дорожчою від конкурентів.

Під час вивяення документів учасників торгів експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” встановили, що компанія ТОВ “Луцьк-Експо” все ж завантажила довідку в архівованій папці разом з іншими довідками на підтвердження кваліфікаційних критеріїв замовника. А це означає, що управління державної служби спецзв’язку неправомірно відхилило пропозицію компанії переплативши за автомобіль зайвих 140 тисяч гривень.

Більше того, експерти з’ясували, що переможець торгів не надав всього пакету документів, які вимагав замовник, а відтак мав бути дискваліфікований.

Зокрема, у довідці про виконання аналогічних угод ВКФ ”В.С.К.” не вказало контактів замовників, а також не надало і копій самих угод. Також фірма подала неповний договір, який підтверджує, що вона є офіційним дилером “Рено-Україна”.

Виробничо-комерційна фірма «В.С.К.» зареєстрована у Івано-Франківську та належить місцевому мешканцю Володимиру Королю. У 2018 році підприємство отримало 45 держзамовлень на 16,7 млн грн.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання