DOZORRO-NEWS

Облаштування консерваційного даху Чортківського замку подорожчало на понад 7 мільйонів гривень

19.01.2022 09:18

Національний заповідник «Замки Тернопілля» замовив додаткові роботи із влаштування консерваційного даху Чортківського замку вартістю майже 7,1 млн грн. Договір уклалали з ТОВ «СНВБ Реставрація «Кам’янець», повідомляють “Наші гроші.Львів”.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, тобто без конкурсу. Причиною є необхідність у закупівлі «додаткових аналогічних робіт», які не були передбачені основною угодою із «СНВБ Реставрація «Кам’янець». Її уклали в серпні 2021 року, а вартість усіх робіт мала б становити 14,35 млн грн.

Угоду на додаткові роботи віддали саме «СНВБ Реставрація «Кам’янець», бо «переважна частина додаткових робіт фактично є продовженням робіт, які виконуються за основним договором та які є неможливо відокремити».

Водночас експерт із публічних закупівель, голова правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка після перевірки нової угоди вважає, що її уклали з порушеннями. Так, насправді не всі нові роботи є аналогічними, а тому на них мали б провести нову, конкурентну закупівлю.

Кошти на роботи в замку отримані в рамках програми президента «Велика реставрація». Першою чергою є надбудова даху, аби захистити замок від подальших руйнувань. Як повідомив генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура, замок у Чорткові тривалий час потребував зміцнення технічного стану, відновлення втрачених і пошкоджених елементів та консервації.

Власницею ТОВ «СНВБ Реставрація «Кам’янець» є Раїса Розум’як із Кам’янець-Подільського.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання