DOZORRO-NEWS

Одеська міськрада втретє спробує замовити дослідження попиту на транспорт

23.02.2022 09:42

Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради вчергове оголосив тендер на дослідження попиту на транспорт. Це — перший етап розробки транспортної моделі міста, який вже двічі зривався, повідомляє “НВ” з посиланням на Prozorro.

На проведення досліджень першого етапу міська влада готова витратити 2 мільйона гривень. За ці гроші виконавець має розділити місто не менш ніж на 200 районів та проаналізувати соціально-економічну активність у кожному з них. Зокрема, під час дослідження мають встановити, скільки людей мешкає в районі, яку кількість серед них займають працездатні одесити, учні та студенти різних навчальних закладів від дитячих садочків до університетів. Також має бути визначено кількість робочих місць у кожному районі із зазначенням сфери економічної діяльності. Ці дані, попередньо, має надати виконавцеві муніципалітет.

Після цього за допомогою опитування не менш ніж 10 тисяч осіб підрядник має визначити, як мешканці районів їздять містом та виміряти інтенсивність руху транспорту мінімум на 25 основних транспортних вузлах. Всю отриману інформацію про попит на громадський транспорт виконавець має внести до інтерактивної моделі, розробленої за допомогою програми PTV Visum.

За словами керівника профільної комісії у міськраді Петра Обухова, транспортну модель міста мають розробляти протягом року. Кінцевим результатом має стати віртуальна транспортна мапа, яка дозволить аналізувати та моделювати різні ситуації у місті: наприклад, що буде якщо перекрити певну вулицю на ремонт або запустити новий маршрут трамваїв чи тролейбусів. Крім того, транспортна модель допоможе перепланувати існуючі маршрути міського транспорту з урахуванням забудови.

Це вже третя спроба провести тендер на виконання цих робіт. 

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання