DOZORRO-NEWS

Один з черкаських медзакладів переплатив 2,4 мільйона гривень на закупівлі дезинфікуючих засобів

20.11.2020 13:50

У Черкасах оголосили про підозру керівниці однієї з поліклінік, яка уклала договори на закупівлю товарів для протидії COVID-19 за завищеними цінами. Унаслідок цього бюджету було завдано збитків на суму 2,4 мільйона гривень, повідомляє видання «18000» з посиланням на пресслужбу прокуратури Черкаської області.

За даними слідства, виконуюча обов’язки директора поліклініки, не перевіривши середню ринкову вартість товарів, пов’язаних із запобіганням виникненню та поширенню COVID-19, уклала договори на їхню закупівлю. Унаслідок цього приватному товариству з бюджету було перераховано 7,9 мільйонів, тоді як, згідно з проведеною експертизою, зазначені товари можна було закупити за 5,5 мільйонів гривень. Йдеться про дезинфікуючі засоби для обробки рук і шкіри та ЗІЗ.

19 листопада чиновниці повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкас.

За інформацією видання, у пресрелізі прокуратури мова йде про закупівлю Черкаської міської консультативно-діагностичної поліклініки на початку травня цього року. Тоді медики уклали декілька угод з київською компанією ТОВ “УНІКУМ” на постачання засобів захисту для лікарів з явно завищеними цінами.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання