DOZORRO-NEWS

Одне з підприємств «Укроборнпрому» замовило м’яса у фірми яку підозрюють у фінансових махінаціях

20.02.2020 12:20

Державне підприємство “Зоря-Машпроект”, яке входить до концерну “Укроборонпром”, замовило у фірми “Альфа Опт” м’яса майже на 5,7 мільйонів гривень. Звіти про відповідні закупівлі підприємствоопубілкувало в системі ProZorro, повідомляє «Слідство.інфо».

Зокрема, миколаївський держзавод, 11 лютого замовив понад 34 тонни свинини та яловичини вартістю 3 мільйони гривень, а також 47 тонн курячого м’яса за 2,7 мільйона гривень. За умовами контрактів фірма повинна здійснити поставку товару  до кінця цього року. 

“Слідство.Інфо” з’ясувало, що фірма “Альфа Опт” фігурувала у розслідуванні Головного слідчого управління Нацполіції від 2016 року. Як ідеться в ухвалі Печерського райсуду Києва від 28 лютого 2018 року, це підприємство, а також низку інших компаній використовували для ухилення від сплати податків та відмивання грошей. Зокрема, за даними слідства, з цими підприємствами оформлювали безтоварні операції, або розраховувалися з ними готівкою за м’ясну продукцію, не звітуючи при цьому податківцям.

Також у 2016 році фірма “Альфа Опт” потрапила у поле зору слідчих Державної фіскальної служби Миколаївщини, про що свідчить ухвала Центрального районного суду Миколаєва.

Як встановили правоохоронці, “Альфа Опт” та інша пов’язана з нею фірма закуповували курятину, яку потім продавали, зокрема, фірмам-учасникам конвертаційних центрів, не відображаючи ці операції у податковій звітності. Збитки через такі дії офіційне слідство оцінило у 3,8 мільйона гривень.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання