DOZORRO-NEWS

«Ощадбанк» замовив фігуранту кримінальних проваджень поставку і впровадження системи виявлення та реагування на кіберзагрози

02.06.2020 11:34

Державний банк «Ощадбанк» уклав договір на 56,24 мільйони гривень з компанією «Світ ІТ» щодо закупівлі послуг, пов’язаних із програмним забезпеченням. Ця фірма фігурує у низці кримінальних проваджень, де йдеться, зокрема, про розтрату державних коштів службовцями того ж «Ощадбанку», інформує «Слідство.Інфо».

Угоду підписали 27 травня. Відповідно до звіту, опублікованого замовником, до березня 2021 року фірма «Світ ІТ» повинна надати та впровадити систему виявлення та автоматичного реагування на кіберзагрози Fidelis Elevate.

Із жовтня 2017 року правоохоронці розслідують розтрату коштів посадовцями «Ощадбанку» за участі низки компаній, з-поміж яких «Світ ІТ». Як з’ясували слідчі, «Ощадбанк» упродовж 2014-2017 років закупив програмного забезпечення та іншого обладнання на понад 550 мільйонів гривень за завищеними на 25-30 відсотків цінами. Серед компаній, у яких державний банк купував послуги та товари, за даними слідства, була фірма «Світ ІТ».

Крім того Головне слідче управління Служби безпеки України від вересня 2018 року розслідує кримінальне провадження щодо замаху на злочин, розтрати майна, несанкціонованих дій з інформацією та службової недбалості, в якому також фігурує «Світ ІТ». У березні цього року Шевченківський районний суд Києва продовжив строк досудового розслідування у цьому провадженні до 2021 року.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання