DOZORRO-NEWS

Освітян закликали активніше використовувати в закупівлях можливості Prozorro Market

12.10.2021 12:57

Заступник Міністра економіки України Ірина Новікова розповіла про кроки, які здійснюються Мінекономіки для забезпечення ефективних публічних закупівель для організації харчування в закладах освіти, повідомляє «Урядовий портал»

«Для того, щоб процес закупівель був більш простим і ефективним міжвідомча робоча група при Мінекономіки вже розробила пакет тендерної документації для замовлення послуг їдалень. За два тижні буде опублікована примірна документація на замовлення кейтерингових послуг. Крім того, з 18 жовтня Мінекономіки розпочне тестування осіб, які будуть професійно займатися закупівлями продуктів харчування у школах», - зазначила Ірина Новікова.

На сьогодні близько 40 вищих навчальних закладів уже ввели підготовку за спеціальністю «Закупівельник». Відповідно освітні заклади зможуть долучати випускників за цією спеціальності до закупівель, як уповноважених осіб, оскільки з 1 січня 2022 року публічні закупівлі будуть здійснюватися лише  уповноваженими на це особами.

Окрім того Ірина Новікова наголосила на позитивних моментах, які можна принести для освітніх закладів використання каталогу Prozorro Market. Останні наразі налічує 182 категорії товарів – харчових продуктів і близько 6 тис. цінових пропозицій. Цього достатньо, щоб повністю організувати харчування в закладах освіти. Цим інструментом можна користуватися для здійснення закупівель до 200 тис. грн.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання