DOZORRO-NEWS

Паливо та комп’ютери для низки міністерств та відомств закуповуватиме держустанова «Професійні закупівлі»

13.01.2020 11:01

У 2020 році низка міністерств та відомств мають перевести закупівлі палива та офісної техніки на централізовану закупівельну організацію. Відповідне розпорядження Кабінет міністрів прийняв 27 грудня. При цьому, зауважує видання «Наші гроші», Міністерства юстиції мало ряд зауважень.

Так цим розпорядженням до сфери державної установи «Професійні закупівлі» з 1 березня переходять тендери та закупівлі за рамковими угодами 16 урядових структур. Йдеться про товари класифікатору: нафта і дистиляти "09130000-9", офісне устаткування та приладдя "30190000-7", машини для обробки даних "30210000-4", комп’ютерне обладнання "30230000-0".

З 1 вересня це мають зробити ще 67 міністерств та центральних органів влади.

В уряді прогнозують зменшення можливостей для отримання неправомірної вигоди учасниками тіньових схем, скорочення чисельності персоналу замовників, відповідальних за організацію тендерів, та спрощення доступу до інформації про закупівлі.

Разом з тим, Мінюстом надано застереження, що реалізація може призвести до неможливості здійснити оперативно закупівлі, оскільки об’єднання великої кількості замовників за одним і тим самим предметом закупівлі забезпечить застосування виключно процедури відкритих торгів.

Також міністр Денис Малюська вказував на негативний досвід Мінюсту по закупівлі паперу через ДУ «Професійні закупівлі» у 2017 році. Тоді міністерство отримало папір виробництва Російської Федерації, через що виникала потреба збільшення ціни після закупівлі у зв’язку з курсовою різницею. Однак зрештою позиція Мінюсту не була врахована і уряд прийняв своє розпорядження.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання