DOZORRO-NEWS

Після викривальних матеріалів громадських активістів Укрзалізниця відмовилась від ряду закупівель

10.01.2019 11:39

Регуональні філії “Львівська залізниця” та “Південно-Західна залізниця” скасували 5 закупівель на загальну суму понад 35 мільйонів гривень після публікації виданням «Zалізниця без корупції» інформації про виявлені в тендерах порушення. Так “Південно-Західна залізниця” вирішила не укладати 4 контракти на проведення ремонту 40 колісних пар електровозів ВЛ-80, які мала викнувати фірма «Укртранс-Ремонт». Обгрунтуванням такого рішення стала заборгованістю в сплаті податків на суму 11 мільйонів гривень. Крім того аби приховати дану інформацію підприємців підробили дані про відсутність заборгованості зі сплати податків які б автоматично привели б до дискваліфікації ще даного учасника.

Окрім цього викликала сумніви спрможність підприємства виконувати капітальний ремонт вузлів локомотивів, адже фірма не має атестату виробництва на ремонт колісних пар електровозів серії ВЛ. Невідомим є і розташування ремонтної бази, адже офіційно компанія зареєстрована в офісному центрі.

Після публікації розслідування ZБК замовник скасував закупівлю, яка перебувала вже на стадії підписання договору. Офіційною причиною скасування контракту стала “відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг”.

Так само пояснили й відміну Львівською залізницею торгів щодо ремонту двох колійних міні-машин SVP-74 по 12,3 млн. грн. без ПДВ за ремонт кожної. Переможцем цієї закупівлі стала словацька фірма «MTH REMONT, s.r.o.», як під час тендера не надала антикорупційну програму, а в подальшому була помічена у змові з іншим учасником торгів.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання