DOZORRO-NEWS

Поліція підозрює столичне КП у змові з підрядником задля привласнення бюджетних коштів

29.07.2021 09:41

Поліція підозрює працівників КП «Плесо» та ТОВ «Сіті-О» у привласненні бюджетних коштів, які були виділені в 2019-2020 роках на розчистку і благоустрій ставка у селищі Мриги, Голосіївського району Києва. Про це пише Олександр Глазунов у виданні «КиевVласть».

У 2019 року «Плесо» замовило «Сіті-О» розчистку і благоустрій ставка за 35 млн грн. За ці гроші підрядник повинен був до кінця 2020 року знести дерева з пнями біля ставка, зрізати чагарники, перекласти труби , розчистити водойму і берегову лінію тощо.

Пізніше сторони погодили зменшення обсягів робіт та їх вартості до 7,8 мільйонів. Також КП «Плесо» і ТОВ «Сіті-О» домовилися, що ці роботи повинні бути виконані до 31 грудня 2019 року.

Того ж року КП «Плесо» і ТОВ «Сіті-О» уклали ще один договір на проведення розчистки і благоустрою ставка в селищі Мриги. Вартість робіт знову повинна була скласти 7,8 млн грн. Втім, вже через тиждень сторони розірвали цей договір – в зв’язку з відсутністю бюджетних асигнувань.

2 березня 2020 р. КП «Плесо» знову підписало договір на розчистку і благоустрій ставка у селищі Мриги з тим же підрядником – «Сіті-О». Їх вартість склала вже 27,19 мільйонів.

У жовтні 2020 р. працівники управління з питань запобігання та виявлення корупції апарату Київської міськдержадміністрації (КМДА) провели огляд території біля ставка в селищі Мриги і встановили, що роботи з розчистки та благоустрою прибережної зони цієї водойми взагалі не проводилися. Той же факт через півтора місяці встановили слідчі Нацполіції.

Також поліцейські виявили біля ставка три насипи піску і екскаватор «Volvo», а на водоймі – два земснаряда (спеціальні судна для видобутку корисних копалин).

Правоохоронці встановили, що посадовці «Плесо» і «Сіті-О» створили схему з видобутку піску безпосередньо в місці проведення робіт по об’єкту «розчистка і благоустрій ставка у селищі Мриги». За даними слідства, видобутий пісок продавали фізичним і юридичним особам з Києва та області за готівку, і надалі він використовувався для «облаштування приватних земельних ділянок».

Одеське ТОВ «Сіті-О» записане на директора Олексія Лефтера з Кишинеу (Молдова).

Обов’язки гендиректора КП «Плесо» з 26 квітня 2021 р. виконує заступник керівника підприємства В’ячеслав Савицький. З вересня 2017 р. по грудень 2019 р. КП «Плесо» очолював Олег Юсипенко.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання