DOZORRO-NEWS

Полтавським комунальникам знадобилось пів року і три тендери для визначення виконавця робіт з дератизації

20.03.2017 14:17

Полтавським комунальникам знадобилось пів року і три тендери для визначення виконавця робіт з дератизації

Полтавське КП «ЖЕО №2» після двох невдалих спроб нарешті провело тендер щодо надання послуг з дератизації та дезінсекції в житлових будинках, які знаходяться на балансі замовника. За результатами проведеної закупівлі 17 березня комунальники підписали відповідний договір з криворізькою фірмою ТОВ «ВИСА М», котра запросила за свої послуги ціну на 200 гривень меншу за єдиного конкурента, повідомляє полтавське видання «Трибуна». Попередні рази закупівлі відміняли з різних причин, при тому, що конкуренція на них була значно вищою – свої пропозиції на них подавали сім підприємств з трьох областей України.

За результатами аукціону цьогоріч ціна послуг за 1 квадратний метр (без ПДВ) для КП «ЖЕО №2» коштуватиме:

  • дератизація – 0,9 грн;
  • дезінсекція – 1 грн.

Згідно оприлюднених даних ТОВ «ВИСА М» зареєстроване в Кривому Розі та працює з сертифікованими в Європі товарами. Полтавських журналістів, однак, зацікавила кадрова спроможність підприємства, адже згідно з документацією, директор і водночас дезінсектор підприємства Ігор Власов виконуватиме взяті на себе зобов'язання із санітарної обробки приміщень разом зі ще одним дезінсектором та головним бухгалтером. Більше того, згідно офіційного листа ТОВ «ВИСА М» планує надавати послуги лише власними силами не звертаючись до підрядних організацій.

Полтавський експерт та директор КП «Профдезінфекція» Рашид Дурдикулиєв, до котрого журналісти звернулись за коментарем, переконаний, об’єм робіт який взяло на себе підприємство фізично неможливо виконати двом людям.

Крім підозрілої фірми вказують журналісти й на можливі маніпуляції з відміною попереднього тендеру, провести який, згідно протоколу тендерного комітету «ЖЕО №2» завадила «непереборна сила». За словами голови тендерного комітету Ілони Акулініної того разу тендерна документація вимагала допрацювань, через зміну оброблюваних площ і адрес. Однак, порівнявши тендерну документацію, журналістам вдалось з’ясувати, що кількість будинків у тендерній документації попереднього та останнього тендерів ідентична, як і очікувана вартість послуг – 1 012 120, 20 грн.

Враховуючи усі зібрані факти журналісти планують отримати від КП «ЖЕО №2» документи на підтвердження законності встановлення форс-мажорних обставин, через які скасували минулий тендер, а також слідкувати за якістю виконання робіт підприємством-переможцем ТОВ «ВИСА М».

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання