DOZORRO-NEWS

Понад 17 мільйонів на реконструкцію інфраструктури Ірпеня отримали фірми члена місцевого виконкому

15.06.2017 14:06

Трохи більше ніж за пів року,  з вересня 2016 року до червня 2017 року, виконавчий комітет Ірпінської міської ради уклав без тендерів 12 контрактів на реконструкцію міста загальною вартістю 17,4 мільйона гривень з двома фірмами ТОВ «Б.І.І.А.К.» та МПП «Спортивно-технічний клуб «Сона». Дану інформацію, з посиланням на портал аналітики bi.prozorro, передає Радіо Свобода.

Зокрема, за інформацією журналістів, ТОВ «Б.І.І.А.К.» отримало 9,1 мільйона гривень за ремонт доріг, пішохідних площ та велодоріжок, а МПП «СТК «Сона» 8,3 мільйона гривень на ремонт дороги, велодоріжки та будівництво автостоянки у місті Ірпінь.

Усі контракти були укладені за процедурою «неконкурентні допорогові закупівлі», тобто виконком самостійно обрав підрядників.

Серед співвласників ТОВ «Б.І.І.А.К.» та єдиним власником МПП «Сони» є Сергій Пащинський, член  виконавчого комітету Ірпінської міської ради. На останніх місцевих виборах 2015 року син Сергія Олександр Пащинськийстав депутатом Ірпінської міської ради від партії «Нові обличчя», у передвиборчій біографії вказав, що працює юристом на фірмі «Б.І.І.А.К.».

Від виконавчого комітету Ірпінської міської ради контракти з обома фірмами, зокрема, підписував перший заступник міського голови Дмитро Христюк, який на тих же виборах 2015 року безуспішно балотувався до Київської обласної ради від «Нових облич».

Керівником та політичним лідером «Нових облич» є міський голова Ірпеня Володимир Краплюк.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання