DOZORRO-NEWS

Пов’язані фірми розіграли між собою поставку вікон для Укрзалізниці за наддорогими цінами

17.07.2017 20:26

Компанії ТОВ «НВП «Ріст» та ПАТ «Юнікон» розіграли між собою тендер на поставку запасних частин до пасажирських вагонів замовлених Філією «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця». Інформація про даний тендер розміщена на сторінці закупівлі в системі ProZorro, повідомляє видання «Залізниця без корпупції». Мова й де про закупівлю вікон, віконних проємів, притискових вузлів та наличників різних розмірів.

Як повідомляють журналісти заявлені до участі у тендері фірми не приховували своєї пов’язаності. Так ПАТ «Юнікон» вказало виробником всіх товарів в ціновій пропозиції свого формального конкурента ТОВ «НВП «Ріст». Зі свого боку «НВП «Ріст» визначив право «Юнікону» як своєму дилеру прийняти участь в тендері.

Вказують активісти й на непрозорі вимоги замовника. Зокрема  учасник має поставити товар не пізніше ніж через 30 днів після отримання заявки від замовника, а також надати скановану копію договору про надання послуг з інспекторському контролю продукції, укладеним з уповноваженою організацією ПАТ «Укрзалізниця». Містяться в документації й інші дискримінаційні вимоги.

У підсумку, за результатами проведених торгів, переможцем аукціону було визнано ТОВ «НВП «Ріст», що має поставити «Укрзалізниці» 1975 комплектів вікон, яких має вистачити на 70 вагонів. Запропонована фірмою вартість товару  - 29,42 млн грн.

За приблизними підрахункуами комплект одного віконного отвору вагону з великим вікном для залізниці буде коштувати близько 20 тисяч гривень, а вікно  у туалеті обійдеться в близько 15 тисяч гривень. Наразі у системі ProZorro розміщено повідомлення про намір укласти договір, сама угода станом на сьогодні відсутня.

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання